Hyvää Joulua!

Hoppas att alla får de klappar de önskat.

morgondagen börjar med gröt hemma hos mamma och lite innan Kalle Anka börjar så ska vi vara hos morfar för att sedan äta middag där och öppna klappar.
Jag har ingen aning om vad jag kan tänkas få vilket inte är så konstigt eftersom jag egentligen inte har önskat mig någonting speciellt :P

Jag saknar Dennis sjukt mycket och som nu känner jag mig bajs apa ensam :( Men han kommer hem snart. Det är så jag får tänka helt enkelt!

nu ska jag sussa.
Gonatt och god jul allihopa.

xoxo
erika


All I want for Christmas is you!

Svensk Maffia


Den börjar lite väl segt eftersom det är mycket fakta men jag ska läsa klart den iallafall. Sjuka grejjer som dom har kommit fram till när dom har gjort boken.

Tråkig dag och regn.

Idag var det lugnt på jobbet och vi brukar ändå ha lite mer att göra även om det är söndag. Det blir mycket take away bara. Jag tog helt fel på klockan och började stänga när Hani sa att vi har öppet en halvtimme till sen tänkte han en liten stund och sa: äsch, så vi stängde :P

Jag skulle lägga upp ett foto igår på uppdateringen av min tatuering men när jag kollade kameran så fanns det ju inget foto där. Vi har inte tagit något för att det skulle läka färdigt. Så ett sådant foto kommer sen när Dennis är hemma igen om en vecka ungefär. Låååååång tid kvar :(

Hade inte mycket mer på hjärtat just nu så GONATT!

xoxo
erika


YEAH!

För jag fick dom blåa Reebok skorna av min älskade pojkvän!
 Whiiiieee!

Vi hade vår lilla julafton igår och gav varandra julklapparna för att Dennis åkte idag till Strängnäs för att imorn fortsätta färden till Göteborg där han ska fira jul med sin familj.
Jag blev kvar här i Sthlm. Någon måste ju arbeta :P haha !!
Kommer fira jul här i Stockholm hemma hos morfar. Det är mammas jul iår nämligen. I min familj så är det varannat år som gäller och förra året så firade vi hos farmor.

Jobbade idag och känner mig väl lite bättre förutom att jag har ont på ena sidan av huvudet typ hela tiden. Det är inte migrän för det har hållt i sig nån dag nu. Gissar mer på att det har med min jävla förkylning som har gjort att pappret i detta hushåll har konsumerats lite extra :P

Det känns konstigt att det snart är Julafton. Har inte tänkt överdrivet på det med tanke på att det inte blir så mycket julklappar och det har ju att göra med att man tjänar sina egna pengar :P Men det är mysigt med klappar även om det kan ge en huvudvärk vissa gånger. Det ska hur som helst bli trevligt att äta lite och umgås med morfar och hans fru. Träffar inte dom överdrivet ofta efter att jag flyttade hemifrån, man kan inte få allt här i livet sägs det.

Nu ska jag lägga in en uppdatering på min tatuering.

xoxo
erika


Miss!!

haha i förra inlägget skulle jag skriva att vi hade fått 2 julkort igår men det glömde jag ju heeelt bort.
Fick av Jenny och Joni och av farmor :) TACK TACK :)

Snor och julkort.

Jag vaknade igår och var sjuuukt förkyld. Det var länge sedan jag var såhär dålig. igår hade jag feber och jobbade kort dag som tur var och idag tog Alina mitt långa pass. När jag kom hem så däckade jag och vaknade till när Dennis kom hem och hade köpt glass som fick bli min middag :) Världens bästa !!
Har ingen feber idag men det känns som att själva förkylningen har brytit ut ordentligt så är öm i kroppen och huvudet är sjukt tungt.
Känns jobbigt att bara jobbat korta dagar denna vecka för det kommer inte dra in många slantar men är man sjuk så är man liksom. Jobbar både lördag och söndag istället. Sen har vi stängt julafton och 2 dagar efter det. Coolt. Var länge sedan :P

Sorterade den rena tvätten nyss och la in kläder som jag slängt över soffan och då ser det direkt städat ut. Man måste egentligen bara göra så lite men ändå tar det emot.

Men nu måste jag verkligen snyta mig och ska sedan lägga mig i sängen och se på lite television.
xoxo
Erika

Modellsommar

Får in in något foto på den nya boken jag börjar läsa idag men den heter Modellsommar och handlar om en tjej som ska bli modell men har vart mobbad i skolan osv osv .
Inte riktigt min typ av bok men jag testar. Måste inte läsa klart den om den suger :P


God morgon peeps!

Tisdag morgon och en lika grå morgon som alla andra mornar som vart på senaste. inte konstigt att man är trött och inte riiiiktigt vill gå upp på morgonen :P

Middagen med de nya arbetskamraterna var riktigt trevlig. Det var som en annan värld där inne haha :P Vi åt på en libanesisk restaurang i Huvudsta. Jätte fint och levande musik massor med mat och det är typ buffe så om det tar slut på tallrikarna så kommer dom in med mer :) Om ni är ett stort sällskap så gå dit. Att gå dit typ 2 st det är bara onödigt. Det blir inte samma sak då.
Vid ett så åkte jag in till staden och mötte Jerry och Franco en sväng och fick sällskap på nattbussen av Jerry vilket var ack så skönt. Tiden går fortare om man har någon att åka med och man somnar inte :P


Jag hade fått en kommentar av en "Ninni" om mitt inlägg angående dricks.
- Att lägga på 10% på notan som dricks automatiskt är väl inte heller så jätte snällt. Har vart med om det utomlands och man blir inte så glad av att se att det görs så heller. Och oftast är det halv taskiga ställen som gör så för att verkligen få in den pengen. Nä jag tycker bara att folk ska rycka upp sig lite och verkligen visa uppskattning för maten och servicen genom att lämna dricks.

Migrän :S

Kom hem igår allt var som vanligt och efter ett tag började jag se hur min syn på ena ögat började bli sämre och sämre. Förstod direkt vad det innebar så tog två alvedon och hoppade i säng. Migränen var på väg och innan jag ens får ont i huvudet får jag synrubbningar och lite ont i ögonen. Jag somnade efter ett tag men började även känna av illamåendet.
Vaknar när det är mörkt ute och har sprängande huvudvärk.
Det har aldrig hänt förut. För den bästa medicinen mot migrän är sömn. Bara jag somnar så är migränen borta när jag vaknar. Om det inte har gått till att jag kräks eller så men igår somnade jag innan det bröt ut helt och ändå vaknade jag av huvudvärken. Jätte konstigt.
Mådde så sjukt illa och bara höll mig för att inte kräkas. Vet inte hur länge jag var vaken innan jag somnade om men det kändes som en evighet. Det är svårt att somna när det gör ont att ha huvudet på en mjuk kudde.
Känner av att jag har haft ont i huvudet på ena sidan men nu värker det iallafall inte. Funderar på att ta på mig mina glasögon bara för att inte riskera att det kommer tillbaka :S
Fick säkert ont bara för att Dennis inte sov bredvid mig inatt :(

Nu ska jag duscha snabbt och göra mig iordning till arbetet.
Vi ska stänga restaurangen tidigare och gå ut och äta tillsammans alla som jobbar. Det ska bli trevligt :)

Ha en härlig lördag.


Friday morning.

idag regnar det. Konstigt va? Inte särskilt! Okej att jag klagade på snön men måste det regna massor bara för det :S

Jobbar 6 dagar denna vecka vilket innebär lång dag idag och så jobbar jag imorn.
Men imorn stänger vi lite tidigare för att vi ska ut och äta på en libanesisk restaurang med jobbet. Det ska bli trevligt men tror verkligen inte att det blir party för dom andra som jag jobbar med är inte den typen av människor som röjer. Tror fan inte att dom går ut på krogen heller. But what to do, dom är ju ganska mycket äldre än mig också.

I onsdags så hade jag faktiskt lite kända ansikten som var och åt. Magdalena Graaf och Daniel DaSilva från Lets dance.
Ganska coolt. Och dom var jätte trevliga så det var ju ett plus. ja hon är sjukt snygg i verkligenheten också haha :p

Dennis kommer hem imorn eftermiddag någongång efter kryssningen med jobbet. Måste sova utan honom inatt betyder det :S Iof sover han typ alltid när jag kommer hem så det kanske inte gör något :P Nää då skämta sej liiite bara.

Juste på söndag så ska jag, Dennis, Jenny och Joni gå på julmarknaden på Gröna LundMYSIGT måste jag då påpeka. Har aldrig vart på något sådant så det ska bli riktigt trevligt. Så på söndag så kan det iallafall ha slutat regna!!

Nu:
Äta frukost och se på nyheterna. BAJJ

bok



Ny bok som jag börjat läsa idag :) Ganska lätt läst verkar det som  men hoppas att den är spännande bara det är det som spelar roll :)

Någon!?

Som kan komma och göra något åt grannens ständigt skällande hund?!!!
Kommer att bli knäpp i huvudet snart.
Har väl alltid stört mig på att den skäller i princip konstant men har liksom aldrig vaknat av den eller så förutom någon dag nu i veckan. Och som nu när jag sitter och ser på TV i godan ro, blir det enda jag hör, att hunden skäller.
Den skäller när någon går i trappen, den skäller när hissen går upp och ner men nu vette faaaan vad den skäller om!

Dricks!!

Jag har jobbat två veckor nu på mitt nya arbete och igår var den första fredagen jag jobbade kväll. Hade jätte mycket att göra från halv fem typ. Och jag hann bli stressad :P
Men det jag märkte tydligast igår och som har vart ett stort irritations moment är när folk ska ge dricks.
FOLK ÄR SJUKT SNÅLA!!


Är förmodligen inte den smidigaste servitrisen folk har stött på men jag gör verkligen inget dumt och är fan sjukt trevlig mot ALLA och heeeela tiden. Jag har inget emot att be om ursäkt om jag gör något fel och jag fixar det om det har blivit fel även om det var gästen som inte hade vart tydlig i att beställa tex sushi.
Igår hade jag ett sällskap på 4 personer som åt och drack för 1000:- vilket kanske inte är jätte mycket men om man följer 10% regeln betyder det att jag ska ha 100:- i dricks. Har man lagt 1000:- på mat så borde en extra hundring inte vara ett problem.
Men hur mycket tror ni att jag fick ? NOLL SVENSKA KRONOR
Inte ett öre, nada. Då vart jag faktiskt chockad över gränsen till snålhet.
Men även när jag ser att jag inte fick någon dricks så fortsatte jag vara trevlig och önskade dom trevlig helg och allt det där. Jag kunde ha blivit sne men nä inte min grej för något sånt.

Det är också väldigt olika vissa ger mer än 10% i dricks men oftast iallafall på restaurangen där jag jobbar så får man inte en krona och det är surt som faaan!!
På lunchen så serverar vi bara maten till bordet och tar betalt i kassan så då ger man inget och det är helt förståerligt för det är som att handla på donken. :P Men på middagen så är det menyer och vi sätter gästerna vid bordet o bla bla bla.

Utomlands så är det så jäävla viktigt att de dricks när man äter ute och det står oftast i broschyrer som du får om resemålet. Varför ska inte det gälla när du äter ute i ditt eget hemland?


Blää!!


Bok


Det här är den tredje Jo Nesbo boken jag läser och gillar dom :) Han har skrivit några fler så det blir fler böcker av honom i framtiden. Tyvär har jag börjat läsa böckerna huller om buller och det är lite knasigt med tanke på att det är uppbyggt runt den alkoholiserade komissarien Harry Hole.
Har läst halva nu och det är spännande :)

Jag vet att jag gnäller!

när det gäller vädret så tänker jag göra det förutom när solen skiner och det är 30 grader ute så att man kan vara ute och sola!

Men seriöst vart tog all snö vägen och nu är det ju mörkt ute alla timmarna på dygnet :S Är det årets vinter jag ser utanför förnstret? Lite regn och rusk?

Jag hade någonting på hjärnan som jag skulle skriva i bloggen men det var säkert inget viktigt med tanke på att jag har glömt bort det.
Då är det nog likabra att jag äter lite frukost. Har 10 timmars passet idag whiiiee.. eller... nä :P

Julpynt och pepparkaksdeg!


Nu är den lilla granen uppe och staken i köksfönstret är tänd. Det är liksom det enda julpyntet jag har och känns inte som att jag orkar ha något mer just nu heller. Nästa år med Dennis då ska vi handla en stor gran och det ska vara dukar och allt sånt där.  :) Med lite framförhållning liksom.

Igår var vi och handlade på Maxi. Blev tvugna att köpa pepparkaksdeg då :) Och formar för det har jag inte och bakplåtspapper för något sånt har jag väl inte heller :P En kavel får jag väl ragga av mamma eller inhandla på IKEA kanske? :P
Så någon dag innan Dennis åker till GbG så ska vi minsann göra pepparkakor. MYSIGT värre :D

Denhär veckan är ganska slapp på jobbet jag stänger bara 2 kvällar och är ledig i helgen. Men får nästan jobba heeeela nästa vecka för att den andra tjejen också ska få en helg ledig kanske? Vi får se hur det blir helt enkelt hon klagar inte så mycket som den andra haha :P

Och här kommer vuxenpoängen.
Jag och Dennis ska skicka iväg julkort. Känn på den ni :) Det är väl sjukt snällt och jag brukar inte göra sånt tjaffs men fick minsann för mig det. Då ville Dennis också skicka några men jag fick skriva dom såklart :P hihi.

Nu måste jag äta frukost innan jag glider iväg till arbetet i regnet :S
Ha en bra dag allihopa!
xoxo Erika

RSS 2.0