Soffan!

Skulle behöva gå ner till Ivans och köpa cigaretter men det känns jobbigt att kliva upp ur soffan :P Så låter nog bli ett tag till.

Igår var jag på middag med faster och farmor på en Tjeckisk resturang på söder. Det var as mysigt och genuint där med få rätter på menyn och tjeckisk öl.
Jag åt en Snizel med ost och skinkfyllning sen till efterätt delade vi på en appelstudel och knödel med jordgubbsfyllning. Knödeln var sjuuuukt god! Allt var gott och det var trevligt med farmor och faster. Vid elva var vi klara så jag gick mot medis och mötte upp Sussu, Petra och Sari. Vi gick till Ett ställe. Det är andra gången jag går dit but I like it. Sjukt bra musik, hiphop och rnb är det som dominerar där.


Frukooooost

Inside man klockan 21.00 TV3

Har ni inte sett Inside man så passa på ikväll klockan 21 på TV3.
Den går ut på att en man ska utföra det perfekta bankrånet, men hur ?


Lördag morgon.

Jag glömde berätta för er om att när vi var på bio igår så hamnade jag bredvid en kille som andades högt. Inte lite högt utan det var som om han inte fick luft ibland och ni vet när man är lite förkyld kanske så får man ett pipande ljud när man andas. Det hade han också.
Höll på att bli galen efter ett tag så jag hade papper i mitt högra öra för att inte höra snubben andas. Ska det verkligen behöva vara så?
Det ordnade sig iallafall med pappret så att jag kunde koncentrera mig på filmen sen :)

Ska snart äta frukost sen klippa Dennis hår innan han ska åka iväg.
Hans syster Jennifer ska firas i Strängnäs ikväll och jag skulle följa med men ska på middag med min faster och farmor. Vi har inte så lätt att hitta kvällar som passar oss alla så det har dröjt sen augusti tills idag tills vi hittat en som passar :P

Nu ska jag äta knäckebröd och gröt . mums!

Mycket jobb, förkylning och bio

God kväll !

Har inte uppdaterat nu på nån dag för att det har vart sjukt knasigt på jobbet och jag har vart förkyld :(
En arbetsledare blev sjukskriven i tisdags så jag blev väckt tio i 7 på morgonen för att åka till jobbet och öppna restaurangen. Den dagen var galen med för lite personal, dagen efter var ännu mer galen för då sålde vi mycket med lite personal. Torsdag och idag har vart nice för då har vi sålt mycket men haft personal :) Ibland kan det bli så och det är inte mycket att göra åt. Har tagit det som en (man) kvinna !

Sitter hemma nu i soffan och har druckit upp mitt te. Vi var och såg Avatar 3D på Heron. Kände väl inte att det var någon film jag ville se när den kom men alla är så lyriska över den så vi bestämde oss att se den nu.. Och den var bra! Jag gillade verkligen effekterna och själva storyn. Tycker dock att det är lite obehagligt med alla övernaturliga djur i filmen dom ger mig rysningar. Haha.

På 3:an håller en film på med Vin Diesel "A man apart"
Även den väldigt sevärd. Men sen så är Herr Diesel en hottie också så det är alltid ett plus.


PS . Mamma jag ska tänka på det :P Ni får påpeka om jag skriver "med tanke på" för mycket. Det är alltid bra att utveckla sitt ordförråd. Kan väl inte påstå att jag någonsin har vart särskilt bra på att skriva korrekt utan väljer gärna "talspråk". Det är enklare då.


Det är för i h*lvetes jäkla kallt ute!

Kom hem för snart 2 timmar sedan. Jobbade min sista stägning för denna månad Wiiihoo!
Det blev promenad hem idag med med tanke på att jag inte orkar stressa till bussen+ det är ganska skönt att gå, man känner sig duktigt :)
Men satan i gatan vad kallt det var. Har ordentligt med kläder på mig med tanke på att jag vet att jag kanske går hem men höll på att frysa ihjäl mig. När jag kom hem förstod jag varför. Det är -19 grader ute. MINUS 19!
Uscha, jag vill inte ha mer snö nu OK?!
Vet att alla bara klagar på snön och jag är en av dom. Har nog aldrig vart en vinter människa. Jag tycker om när det är jätte varmt ute och man kan ha snygga sneakers på sig utan att ha snö i skorna :)

Är ledig imorn vilket känns skönt. Vaknade med ont i halsen och känner fortfarande av det :S Har inte tid att vara sjuk.
Har körlektion imorn och hoppas verkligen på att det inte kommer nå mer snö nu för annars blir det läskigt att köra. Kommer efter denhär lektionen att ta en liten paus eftersom vi åker till Prag och mamma och jag ska snart gå handledarkursen så ska köra mycket med henne :) Och jag måste plugga massor med teori. Me can nothing liksom i den.

Nu måste jag verkligen sussa.
Natti natti people vilka ni nu är med tanke på att ni suger på att kommentera :(



Varför har inte Tele2 Iphone?

Både jag och Dennis är as sugna på att ha Iphone. Vet att alla har Iphone men jag vill ocksååååå!!
Varför har då inte Tele2 den för? Ingen jäkla aning.
Nej jag vill inte byta operatör för med Tele2 har jag en räkning på ca 150:- varje månad. Försök att slå det vettja.

Har nämligen ingen bindningstid på min telefon som jag har nu så skulle kunna köpa ny telefon när som helst. Har börjat tröttna på den jag har nu. Det är inget fel på telefonen, det är en as bra telefon( Nokia 5800 Xpress music) verkligen men vars fan vill ha ny :P

Någon som har ett bra tips på en bra musiktelefon som är lite flashig också :)?

Planera min tid!

Måste verkligen ta tag i att planera min tid nu. Det är mycket att hålla koll på.
- Plugga teori för körkortet ska jag ta tag i, jag kan ju fan ingenting ur boken.
- Börja jobba på resturangsystemet utbildning + någon till som bestäms i nästa vecka.
- Sen allt annat hemma, städa, tvätta och allt som hör till att ha ett hem, haha!

Nä för er kanske det inte låter som att vara så mycket men det blir det när man jobbar heltid och vill ha lite fritid också. Att sitta på facebook är inte så viktigt, måste försöka intala mig själv det bara ;)

Nu ska jag sussa för att orka gå upp vettig tid imorn och hinna pilla med lite grejjer innan arbetet.

Hyvää yötä


Köra piilen och joppa sej till 23.30

Har körlektion idag med och sen jobbar jag från 15- 23.30. Stägning fyra dagar irad nu vilket inte är så poppis här hemma. Det är skit tråkigt det håller jag med om men ibland är det lite skönt. Att sova ut och sen på kvällen har man tid med mycket, man hinner fixa saker och ting på resturangen.

Vem kommer vara vaken vid 23.30 ikväll då kan väl messa mig så får ni/du vara sällskap när jag promenerar hem :)

Nu grööööööt!

Bruum Bruum

Var ledig idag och hade en körlektion inbokad vid 14 så tog det lugnt innan dess. Plockade undan lite hemma och tvättade mina jobb skjortor med klorin. Dom blir så gråa/matta efter ett tag så det blev bättre nu faktiskt :)

Det gick bra på körlektionen vi var bort mot Sätra, Bredäng och körde men har fortfarande problem med start/stop. Är för snabb på kopplingen så får motorstopp... Som i en korsning när vi skulle köra så stod det en buss bakom mig i röven såklart och då hann jag bli stressad för jag var skit rädd över att rulla bakåt för mycket och då stannade bilen såklart. Men vill komma igång med att köra med min mor sen så att jag verkligen får mil på nacken för att slippa träna på såna saker på körskolan.
Imorn ska vi parkera och backa runt hörn, läääskigt!

Till middag idag blev det pannkakor :) Massor med pannkakor , haha, och gott var det. Vet att alla inte tycker att pannkakor är middag men både jag och Dennis har fått pannkakor till middag under vår uppväxt så för oss är pannkakor middag !

Nu ska jag fortsätta se på "It's me or the dog" på 3:an.

Sov gott allihopa!


Glamourama på TV3 Play

Nu är paradise hotel slut och då ska man passa på att fastna lite för någonting annat och för min del nu så blev det Glamourama. En reality serie där får man följa 3 tjejer som lever loppan på Stureplan och räknas in i eliten.
Dom är i 20års åldern men är verkligen på toppen av sina karriärer vilket är sjukt coolt.
Tycker att dom ser äldre ut och dom har stora ansvar på sina respektive arbeten meeeen ibland så är dom bara som alla andra :)

Avsnitten är ungefär 15minuter långa och går bara att se på TV3 Play.
Enjoy


Semlor

Måste få lägga till att semlor är äckliga!

Me no likie at all


Ystävänpäivä

Såg ett inlägg nyss på blogg.se förstasidan och då var det någon som skrev om att alla härtans dag inte är alla hjärtans dag och undrade just om hur andra hade haft det i söndags.

Det jag tycker är tråkigt med att det i Sverige trycks mycket på att Alla Härtans Dag är för kärlekspar. I Finland heter det (ursäkta min översättning) vänskaps dagen.
I Finland så är man extra kärleksfull mot vänner och det skickas kort för att visas uppskattning och så vidare. Skulle egentligen inte det vara mer uppskattat? Det betyder ju att ens närmaste personer räknas in i den kategorin också för menar inte att man inte ska bry sig om sin älskade respektive men att allihopa får vara med.

Såg att de hade på Gallerix muggar till mamma och pappa typ och det är iallafall en start men ALLA Hjärtans Dag betyder ju alla inte bara "duochjagviärihop-dagen"


Sherlock Holmes



Jag gillade filmen. Det var humor och action även om jag tyckte att Sherlock var väldigt konstig ibland så hade han sin charm. Absolut värd att ses tycker jag :)


"En annan del av Köping"

Någon - Har du ont i munnen?
Tobbe - Nä, i käften!


Hahaha höll på och dö av skratt när det klippet kom i summeringen av säsongen.


Söndag

Jobbade öppning igår och idag vilket gick galant. Igår var det mycket att göra men det var aldrig kaos vilket är så sjukt skönt för direkt om det blir hönsgård är det svårt att fixa till det.
Så efter jobbet i lördags tog jag och en arbetskompis en fika sen var det middag hemma och Melodifestivalen.
Jag tyckte att Eric Saade var bra och sista bidraget som jag nu inte kommer på namnet på. Men hon gick inte vidare iallafall vilket var tråkigt. Dogge Doggelito måste ju få big ups bara för att det är han, kan inte tycka illa om den människan :)

Idag är det ju alla hjärtans dag och det är ett jäkla tjat om att man måste göra nånting eller köpa nånting. Jag och Dennis åt middag tillsammans som vanligt och mös i soffan. Måste det vara mer speciellt än så? Måste jag bevisa min kärlek för Dennis bara för att det är den 14/2?
nope :) Han vet att jag älskar honom alla dagar om året (nästan ;) )


Film Fredag

Det gick bra på min körlektion och vi var ute och körde på 70 väg. Var nästan vid Älta när vi vände tillbaka, det ni ;)! Bruuum buuum!
Var duktig denna gång också men har lite svårt med koppling och allt när jag stannar och ska iväg. Blir lätt motorstopp då men det kommer det kommer.

Vi var och hälsade på katterna igår kväll och kunde konstatera att det inte blir någon misse för vår det :( Jag kände av dom ganska fort genom att nysa lite och råka klia mig i ögat så att det blev rött. Men då vet man det iallafall och slipper filura på det mer.

Svärfar är här nu så hela dagen idag har han och Dennis meckat med bilen medans jag har vart inne i stan med Jenny och Fanny :)
Var precis iväg och köpte massa snask så snart ska vi se Sherlock Holmes och äta upp allt, yummie.

Vad ska ni göra en fredagkväll som denna?

Second time.

Huvudvärken är borta men inte tröttheten :P haha Det var riktigt jobbigt att gå upp i morse men vars fan var tvungen att gå upp. Har plockat undan lite hemma men köket har jag inte tagit tag i än. Får se om jag orkar/hinner det innan jag måste åka iväg till körksolan. Ska springa förbi jobbet och köpa en kaffe tänkte jag. Har blivit lite av ett beroende känner jag, dåligt!

Ska väl sluta sitta här då och se till att börja lite i köket då ;) hihi.

Här kommer två foton från i lördags då vi var hemma hos Jenny och Joni. Dennis lekte med Fanny och Fanny har en liten obcession när det gäller mössor så Dennis kunde inte vara sämre han heller :)




Huvudvärk :S

Fick huvudvärk tidigare idag när jag var på väg till jobbet och det sitter i fortfarande. Vet inte vad det kan bero på med det sitter vid tinningarna så gissar på spännings huvudvärk av någon anledning. Tråkigt men försvinner oftast när jag sover så hoppas att det gör det denna gång med :)

Det gick bra på jobbet idag och det rullade på helt okej. Hade lagom med personal så det underlättade såklart, hade tagit in en extra nämligen. Såklart så sålde vi inte som vi skulle bara för det :P haha. Typisk.

Imorn och på fredag är jag ledig men det är full rulle iallafall. Imorn ska jag städa innan körlektionen, kan inte se ut hur som helst när svärfar kommer på besök :) Seeen när Dennis kommer hem ska vi en sväng till mamma och hämta en madrass sen vid 19 så ska vi hälsa på katten i Sundbyberg.

Känns som att jag har massor att berätta idag men låter bli i detta inlägg.
Sov så gott allihopa för det ska jaaag !

Stägning

Idag är sista stägningen innan 2 dagar ledigt :) Får se om jag hinner med bussen hem ikväll med eller om det blir en promenad. Måste hitta nån som alltid är vaken vid halv 12 en vardag. Så tråkigt (och lite läskigt) att vandra hemåt ensam vid den tiden.

Seeeen imorn är det full rulle. Körlektion, städa, hämta madrass från mamma, kolla katt och kanske handla lite frukost så att det finns till i helgen också.
Juste måste ta mig in till staden en sväng också. Men det får nästan bli på fredag har inte tid imorn känner jag :P



Nu börjar Biggest Looser på 5:an och det är galet hur mycket vikt alla domhär 5 som är kvar har tappat. Det är lika mycket som en annan människa väger. Så sjukt duktiga. Egentligen så har dom inget val för dom har inget annat val än att träna och dom har bara nyttig mat på stället men förstå vad det tär på en psykiskt, det måste vara svårast.

Jag överlevde...

... jag var riktigt nervös där men körskoleläraren vad jätte snäll och lätt människa så jag slappnade av ganska fort. Och hade rätt, det var mycket att tänka på haha men jag var tydlige jätte duktig :) :)
Vi körde något varv på Huddinge Gymnasiets parkeringsplats och sen var vi i ett villaområde och körde runt. Fick motorstopp några ggr..  jaaa och fler lär det bli, körde iallafall inte på någon :).
Har nästa lektion på torsdag samma tid, wiihoo, Can't wait!

Måste ju lägga till där att namnet som Dennis föreslog var faktiskt Hjördis, ber om ursäkt ;) Försöker att inte ha allt för stora förhoppningar på att vi kan ha en kisse men vill ju! Tål vi den inte så är det inte mer med det helt enkelt då slipper man undra över det sen iallafall.

Jobbar stägning imorn också och sen är jag ledig torsdag och fredag.

                                  Vill tillbaka till värmen . Här är vi ute och åker Tuk Tuk i Bangkok :)

Nu, najti najt

Första körlektionen imorn(idag)!!!

Är galet nervös och är jätte rädd över att jag ska vara totalt pantad när det gäller att växla och med koppling samtidigt och allt vad det är :s Det är fan mycket att tänka på!!
Gaaaaah!!
Så akta er imorn på vägarna runt Huddinge vid halv 12... :)

Stänger imorn också så det blir väl att dra ut på tiden på körskolan med lite teorifrågor för att vara duktig också innan jag går till jobbet.

Nu är det bokat en provnosning på torsdagkväll och jag hoppas verkligen verkligen att ingen av oss reagerar på katterna för nu vill jag verkligen ha en. Ja, även om Dennis ska få välja nåt fult, mobbat namn. Han har gett mig ett exempel och det var typ Gertrud även om vi ska ha en hane, haha.

Ska alldeles snart sussa.
Sov gott allihopa

Köpa kissemisse :)

Nu har jag och Dennis velat ett tag på om vi ska eller inte ska köpa katt.
Det är bestämt att vi ska kolla runt lite och "provnosa" som det så fint hette :P Det betyder att man får komma till uppfödaren för att testa om man känner av sin allergi mot katter.

Både jag och Dennis är pälsallergiker och har därför kollat på Sphynx rasen, "naken katt". Vi har också kommit fram till att vi ska då ha en Don Sphynx som är "gumminaken" vilket gör att rasen inte har några hår alls, nånstans som den vanliga Sphynxen kan ha.

Fick mail av en uppfödare imorse där hon frågade om vi ville komma på provnosning så får se när det blir av. Har för mig att hon hade kattungar tillsalu nu också :)

Wiiieee me want a kissemisse :)

"Trubbel i paradiset"




Komedifilm med bla. Vince Vaughn och Malin Åkerman.
Den var rolig och lite överdriven såklart det är en amerikansk komedi men nu har man sett den iallafall :)
Bättre sent än aldrig


Ikväll sååå.

Nu har vi vart iväg till Bauhaus en sväng, Maxi en snabbis sen hem för att äta (Sushi, MUMS) och sen har vi städat. Så nu är det fint för vårt främmande som kommer imorn på besök :)

Jag sitter vid min dator och Dennis vid sin så vi nördar lite och sen vid 6 så ska vi vara hemma hos Jenny och Joni för att avnjuta Jennys Tacopaj. Har aldrig ätit det men det låter gott! Att bli bjuden på mat på dethär viset är väl aldrig fel heller.
Planen är sen att se på Melodifestivalens första deltävling. Får se vad det blir för låtar, har låtit bli att lyssna på dom på hemsidan för det förstör lite av hela grejjen tycker jag.


Ni måste bara få se det här fotot på min guddotter Fanny. Hon är så galet söt den ungen!


Filmer som setts.


Helt OK komedi med många kända ansikten.




Riktigt bra film där jag iallafall inte förutsåg vad som skulle hända.
Spännande och lite obehaglig utan att vara läskig.


Fantastic Friday

Ni får nästan räkna med att jag är lite dålig på att blogga nu närmaste tiden som kommer för nu ska det satsas på körkortet! Har vart och hämtat böckerna, bokat in mig på teorilektioner, bokat hanledarkurs och bokat in 8 körlektioner. :)!!
Och körkortsboken innehåller ju inte liiite information så måste låta bli att slå på datorn när jag kommer hem utan sätta mig och läsa i boken istället.

Är ledig i helgen så på lördag dag finns det inga planer men på kvällen är det Melodifestivalen hemma hos Jenny och Joni som gäller. På söndag kommer min far + fler på fika för att se vår lägenhet. Bättre sent än aldrig hihi.

Men nu är det dags för frukost, gröt here I come.


Jobba jobba jobba...

men men som jag brukar säga. Man ska inte klaga, jag har ett jobb iallafall! Men man klagar väl på allt som är. När det är kallt är det för kallt. När det är sommar är det för varmt. Vi är allt bortskämda. Vi vill ha det vi inte har helt enkelt :P

Nu är handledarkursen med mamma bokad till i mars och den första teorilektionen är också i mars. Så ska se vilken dag det passar att börja köra på körskolan..hmm! Det borde inte vara några problem. Dom har bra öppettider förutom på lördag och söndag då dom har stängt.

Ska se klart på So you think you can dance sen är det dags att sussa. Dom är så duktiga på att dansa sen är domaren Mary Murphy så rolig. "Hot Tamale"!


Puss o kram


RSS 2.0