Synrubbningar, men varför?

Tror att jag skrev om att jag fick migrän i måndags. Börjar med synrubbningar och sen domnar handen bort sen bultar huvudet men sen därifrån tog det sig inte längre vilket jag är glad över.
Men idag hände det igen fast på ett helt nytt sätt.
Det började med en prick i högra ögat. En prick som vägrade försvinna. Därifrån blev det en större fläck och sen försvann hela högra periferiseendet.
Var snabb med att ta en huvudvärkstablett så det kanske lindrade men handen började också domna bort.

Det är jätte jätte jätte läskigt att förlora periferiseendet. Ingen kan ju se det jag ser :S

Ja, vad är det då som gör att detta händer då?
Förut har det vart solen, att jag kisar, eller att jag har sett dåligt. En gång var det för att det var kallt ute och jag kom in i värmen.
Vad har det vart dom här 2 gångerna? Har aldrig haft "attackerna" såhär tätt. :S
När jag satt och läste lite om vad andra skriver så har alla heeelt olika saker som triggar. Några låter bli att äta vissa saker för att det kan göra att dom får en "attack". Stress kunde också vara en symptom eller alkohol hade någon också som triggare.

Det betyder egentligen att om det här håller på att bli värre kan jag inte göra nååånting åt det utan gå till doktorn och be om tabletter isåfall. Förhoppningsvis var detta bara stressrelaterat och väldigt tillfälligt.

Gonatt allihopa.
Imorn är det loppis i Vårbergs centrum :)

Sista teorilektionen.

Idag hade jag den 5:e och sista teorilektionen som handlade om människan. Jag har fått olika åsikter angående teorikursen men mest att det är onödig. Jag personligen tycker att den var bra, dyr, men bra. Det kan vara svårt att läsa saker och sen inte få det förklarat mer ingående. Man kan alltid fråga de som har körkort men det är inte säkert att denna kan förklara det för dig heller för vana förare kör per automatik oftast. Saker och ting görs omedvetet.

Det är lite jobbigt på jobbet i helgen för att en arbetsledare är sjukskriven i två veckor och detta är min lediga helg så jag vill verkligen vara ledig och har planer för i princip alla timmar på alla dagar i helgen. Kände mig jätte elak när jag sa tvärt nej att jobba i helgen men varken kan eller skulle ha orkat :S


(Domhär skulle vara snygga men glasen får inte vara för stora för att det ska kunna vara styrka)

I nästa vecka måste jag verkligen verkligen gå till synsam och ha bestämt mig hur jag ska göra. Köpa ett par jäkla clip ons som jag troligtvis aldrig kommer att använda förutom när jag kör eller satsa på ett par solglasögon med syrka som jag i princip vet att jag kommer ha bland folk. hmm!

Se klart NCIS nu sen sussa, jobbar 11-20 imorn.
Gonatt!

Hyvää huomenta

Hoppas att alla har vaknat på rätt sida :) Det har jag :) Idag får vi pengaaar.

Jobbar 9-17 idag. Skulle ha öppnat men skämtade lite med Mena och sa att han kunde öppna åt mig och han gick med på det :) Så ska till jobbet 9 redan för att ha ett utb.möte med chefen. Det blev aldrig av igår för att hon inte mådde så bra så hon stannade hemma. Smart.

Efter arbete är det dags för sista teorikursen som är människan. Sen måste jag ta tag i att göra teoriproven på datorn för då har vi gått egenom alla. Då ska jag helt enkelt kunna ALLT. Joooo tjena! :P

Dags att duscha och äta knäckemackor :) Till lunch idag blir det lasagne. MUMS

Spring spring.

Det vart en stressig dag idag. Hoppade in och jobbade direkt när jag kom till jobbet för att det var lite köer sen kom det en värsting rush så vid 13 lugnade det ner sig och 14 hade vi ass-möte(jaaaa det är jätte kul att det står ass, men det heter så :P) Stängde på EB så hade en tid att passa för att hinna dit till 17. Så det blev att springa till tåget för att tåget sedan ska bli sent på väg till Tumba så fick springa från tåget till bussen också. Crazy men det gick bra och jag överlevde all förvirring om vart allt finns under kvällen :)
Dom har det så lugnt där på kvällarna så det var inga problem.
Imorn jobbar jag 11-20 och har ett utb. möte med chiifen på eftermiddagen.

Dennis är fortfarande bäst. Han erbjöd sig att hämta mig när jag hade stängt men sa att jag inte hade några problem med att ta bussen men fick minsann inte åka därifrån själv <3

Hörs imorn igen.
Goood najt

Upp och hoppa!

Skrev om att jag tyckte att Dennis var så söt som hade lämnat godis till mig :) Han tyckte inte detsamma!
Han hade nämligen inte hunnit somna om när jag börjar prassla med godispåsen. Stackaren han höll säkert på att bli galen men sa inget heller ...

Jobba idag då. Ska jobba 11-16 sen åker jag vidare till EB för att jobba till 21.30. Dom har lite dåligt med skiftledare nu med tanke på att en är på kurs och en eller två är sjukskrivna.
Tycker att det är läskigt att jobba på en annan restaurang. Även om det är samma samma så har man ingen aning om vart saker och ting är.

Vad tror ni blir till frukost idag då? Inget spännande utan mina kära knäckebröd. Varvar mellan gröt och knäckebröd inget av dom är särskilt spännande men tro mig det syns på vågen :)

Körning, teori.

Var och körde på dagen och det gick bra förutom migränen på väg tillbaka men det släppte sen som tur är. Sen hem en sväng för att filura lite i min garderob :P
Jag kollade egenom alla kläder och rensade det jag då inte kan ha eller inte vill ha. Så det blev en IKEA kasse med kläder som ska med till loppisen.
Skulle vilja gå egenom kartongerna i förrådet men jag orkar verkligen inte börja röja där.. Det följer nog med en hatthylla till loppisen också för den var tydligen inte så fin tyckte en annan i hushållet ;) haha

på schemat nu - Boston tea partyyyy !!

Kära glasögonbärare se hit!

Jag har börjat använda mina glasögon hela tiden och har vant mig nu så har inget emot att ha dom på mig och är tvungen att ha dom när jag kör(står på körtillståndet).
Men nu kikar solen fram flitigt och då blir det jobbigt att köra utan att kisa mot solen.

Vad använder ni på sommaren när solen skiner?
Linser, clip-ons, solglasögon med styrka eller kanske dom "vackra" solglasögona som man lägger över sina vanliga glasögon?

Detta kommer att vara ett stort problem för mig i sommar. Är riktigt känslig mot solen och kisar ofta och får tårar i ögonen. Som när jag körde idag så fick jag migrän för att jag kisade men det har släppt lite nu.


Hjälp mig genom att berätta vad använder!


Nu ska jag ta tag i att städa och försöka hitta bråte till loppisen på lördag. So long!

I love the sun

Vaknade för en halvtimme sen. Sitter och tittar på Rachel Ray på 3:an, hon lagar mat och har gäster hos sig, alltså ett vanligt matlagningsprogram.
Nu sitter hon och säger att alla ska vara i köket och laga mat för sina käraste. Sånt funkar inte på mig :P

Har körlektion 11.40 idag och jag är nervös igen. Det är fortfarande läskigt att köra så jag längtar så mycket efter handledartillståndet. Det får inte dröja för länge till nu!

Förresten, vi är Wii-lösa nu. Vi sålde vårt Wii igår till en jobbarkompis till Dennis. Det känns okej. Vi spelar inte allt för ofta och så blev det extra pengar till i sommar istället.

Måste få i mig lite gröt nu annars dör jag av svält.


Vitt på marken igen :S

En dag (igår) kunde man ha skinnjacka sen var det bara att ta på sig tjockjackan igen :S Tråkigt värre. Jag ser fram emot när det verkligen verkligen är slut på snön!

Igår när jag kom till jobbet så gick allt bra jag var på strålande humör sen kommer en av medarbetarna och säger: Erika du borde nog se det här.
Då sprutar det vatten ur en av vattenfiltrena! Inget att leka med och min hjärna snurrar på helvarv, vem ringer man? Vad gör jag? Vart stänger jag av vattnet?
Fick tillslut tag på infon jag behövde och varvade ner lite även om jag kände att det blev lite mycket bara det där. Så körde vi på som vanligt och sen tog vattnet som fanns kvar i rören slut. Gaaah säger jag bara. Vid det tillfället var det inte mig man skulle skojja med.
Det ordnade sig iallafall men kände att en öl skulle inte sitta fel så jag och 2till från jobbet gick och tog en öl efter stägning. Gottttt!!
Problemet blev inte fixat idag vilket jag hade hoppats på så det blir massa extra jobb pga det men men kan inte göra så mycket åt det tyvärr.

Imorn är jag ledig och har en körlektion bokad, har inte kört på typ 2 veckor nu vilket är lite klantigt men var i Prag och sen jobbade jag massa dagar irad så nu vettni. Sen vid 18 är det den näst sista teorilektionen.

Men veeet ni. Jag har världens bästa pojkvän. Han städade undan lite idag och vart och handlat disktrasor :)
Sen låg det en godispåse hemma där han hade sparat lite till mig. <3
Det är det lilla som gör det :)

sent sent :P

Japp nu är jag uppe sent men tiden gick fort när jag satte mig och tog tag i lite saker på nätet.
Håller tummarna.

Försöker verkligen låta bli att klicka in på Hms hemsida och än så länge går det bra. Är så sjukt sugen på grejjer som fanns i katalogen :) Vita treggings tillexempel, me wanna!

Stänger imorn(idag) med och det blir spännande. Det var lugnt nu på kvällen även om jag är så jä*la trött på ungdomarna som tror att det är ok att vara 20st och bara hänga och gå på toa 15ggr var och be om 72 vatten. Sen att betee sig som folk är svårt också, suck!
Imorn är det lördag så dom kommer nog imorn(idag) med. Känns skönt att man iallafall kan ringa väktarna om det skulle vara något :)

Nu är det verkligen dags att sova.
Gonatt!

Jag var helt slut igår :P

Kom hem efter teorlektionen och var helt slut. Hade kunnat gå och lägga mig direkt men höll mig vaken en stund i soffan innan jag då somnade. Haha, hoppsan.
Klockan hann bli ett på natten innan jag gick och la mig i sängen. Glömde bort att ta bort väckarklockan så vid halv sju ringde mobilen men det var iiinga problem att soma om haha :)

Ska sitta och plugga lite körkortsteori snart men måste fixa till lite frukost innan dess, dör av hunger snart!


Hemma igen.

Nu har jag hängt klart med Jenny och Jennie :) Vi tog lunch i Huddinge och sen sprang Jenny iväg till tandläkaren så jag och Jennie gick runt i affärer så länge.
Handlade 2 linnen och 1 oversize tröja :) Hade 100:- på HM så det passade bra.

Sitter lite och filurar på vad det ska bli för mat idag och kan verkligen inte komma på något bra. Vi åt chili con carne igår och spaghetti med köttfärs typ i förrigår så vette attans vad man ska hitta på.. Ska se vad som finns i frysen.

Baj baj!


Nu får det vara nog!

Vaknade till när jag fick sms från Jenny men skuttade upp utan problem och innan klockan hade ringt, det ni.

Men vad ser jag ute ? Snö det faller vita saker i luften. Helt jäkla galet. Det får verkligen vara nog nu.
Jag gillar mina Uggs och uppskattar att dom behövs användas men vill använda skinnjacka snart. Vill ha mina sneakers ute utan att frysa om fötterna.

Kommer vi någonsin få sommar i Sverige igen?

Nu hopp i duschen och sen frukost :)


Ingen sotare imorse.

Dom kom inte imorse iallafall vilket var skönt. Förhoppningsvis tar dom imorn eftermiddag hos oss då så att jag får sova imorn med :)
Det är väldigt mycket klagande på sova och trötter hit och dit men det blir så ibland, haha.

Jobbade till 4 och planen var att jag skulle gå till körskolan och göra A-fasen i teorin men det blev stömavbrott på jobbet 2 ggr så kom inte iväg föränn vid halv 5 så gjorde det första testet hemma istället.
Det gick helt okej kanske? Nä det gick dåligt! Hade 16 fel av 70 frågor. Så nu har jag en vecka på mig att klara det för att det jag har gjort ska ligga kvar i minnet.

Alla säger att det kommer gå skit bra att fixa körkortet och att jag lätt kommer att ha det till i sommar som jag har planerat. Och visst börjar man fundera på alla som har körkort tycker jag iallafall att jag borde väl klara det om dom också gjort det.
Men så kommer ändå en tanke att jag kanske är helt pantad när det gäller att få in denhär infon i huvudet. Jag kanske aldrig kommer att lära mig dragläget och låta bli att få motorstopp?
Det kan vara så det vet vi inte än! Håll tummarna för att jag har det till i sommar :)


Imorn blir det att umgås med Jenny och Fanny :) För länge sedan igen.

Sängen!



Jag hade lätt legat kvar i sängen ett tag till men har ställt om klockan sen 0800. tyckte att jag borde ha sovit klart då men nope.

Ska äta frukost sen är det dags att åka till jobbet igen.

8:e dagen avklarad imorn 9:e.

Har jobbat min 8:e dag irad idag. Jag var trött, haha! Dom frågade mig imorse om det gick bra för mig och nej det gjorde det inte, men det blev bättre :P

Hade teorikurs efter jobbet och det såg man kanske inte fram emot imorse när klockan ringde halv 7 men vars fan jag lär mig massor med saker på kursen och har väl hmm två eller tre lektioner kvar. Måste köra mer bara så att jag hamnar i fas med teori och körning.

Jaja men imorn blir det 11-16 sen inga planer på kvällen. På onsdag är jag däremot ledig och då ska jag träffa Jenny och Fanny. Jenny skulle till doktorn så ska leka med Fanny under tiden sen blir det väl en fika :)

Hoppas att sotaren inte kommer imorn i ottan så att jag får sova ifred! Sovmorgon :)

Nya skor, Reebok såklart! :)



Trött!

Igår efter teorikursen kom Dennis och hämtade mig. Vi satte oss och såg Lyxfällan och sen gick vi och la oss. Jag börjar sent idag (11) men gick och la mig samtidigt som Dennis för att verkligen sova ut tänkte jag.
Vad händer då när jag vaknar av klockan 08.00 efter att ha sovit i 10h?  Jag är trött och ställer om den till 09.00. Vad händer när klockan ringer 09.00? Jag är trött meeeen nu måste jag gå upp.
Sov alltså 11h och är fortfarande inte utvilad. Tror inte jag har sovit för mycket för jag har hela tiden haft sömn att ta igen men kan ju vara en period också.

Nu ska jag duscha sen äta gröt.
Ha en bra fredag allihopa.

Snabbis!

Ska gå till bussen om 10 minuter för att ta mig till körskolan på teorilektion.
Jobbade extra idag från 9-15 och det var lugnt idag även om det rullade så det var en skön dag att arbeta :)

Tog samma buss som Dennis hem så vi han pussas lite innan han hann sticka iväg hem till B för att nörda lite. haha. Men han kommer troligtvis och hämtar mig om han är kvar hos B när jag är färdig.

Jobbar 11-20 imorn och attans bananer vad skönt det ska bli att sova!!!!
Vaknade en morgon nu och messade Dennis
"  Känns som att jag skulle behöva sova 1år för att känna mig utvilad! "
Får tillbaka svaret
"Jag vet vad du menar! "
Nä vi är inte trötta människor just nu :P

Jobbat sen handledarkurs.

Dagens lite irritationsmoment på arbetet idag var att vi hellre hade sett att SOR:en var idag än igår. :P Vi var 1 man mer idag och fick en så lugnare start på dagen än igår. Jaja, det bevisar ju bara att jag är inte värdelöst på att köra skift iallafall. :)

Efter jobbet kom mamma och drack en kaffe med mig innan vi begav oss till trafikskolan för att gå handledarkursen. Skönt att ha fått det gjort och det var inte sååå tråkigt. Det som är skönast är att dom går egenom hur handledaren ska betee sig gentemot oss och så vidare. Alla kanske inte vet hur de ska hantera en situation då vi gör fel som elever. Och ja är det ett lagbrott så är det såklart att handledaren ska bli arg men annars så gör man egentligen inget fel.

Skulle vart ledig imorn men jobbar 9-15. Har vart i Prag med obetald semester och det vill jag helst inte se på lönen sen så jobbar lite extra. Kom dock på sen att jag har teorikurs på körskolan 18.00 så om jag har tur hinner jag hem och pussa lite på Dennis innan jag måste dra iväg igen.

lovilovilovidennis!

Home from Prague och tillbaka på arbetet.

Tillbaka till vardagen helt enkelt.
Har verkligen inte orkat sätta mig vid datorn och skriva blogg efter att vi kom hem så nu kommer en liten uppdatering.

Vi (mamma, Hösa och jag) åkte i tisdags morse vid 04.30 så vi var i Prag vid 9 på morgonen. Möttes av jätte fint väder med vårkänsla och det var skönt eftersom det var snöstorm hemma :)
Så vi hade hela tisdagen, onsdagen, torsdagen och fredagen i Prag, vi åkte hem på lördag morgonen.
Vi spenderade dagarna med att gå runt i staden runt och upp och ner och överallt. Shopping varvar med den kulturen som finns och några tjeckiska öl hann vi med också. Svårt att låta bli att beställa en öl när en halv liter öl är billigare än 20cl cola. Sen är det gott också och vi var på semester.
Att äta och dricka var billigare än hemma, ungefär halva priset och shopping på rea samt i deras "egna" affärer lönade sig men att handla på HM var några tior dyrare så det hoppade vi över.

Min shopping blev:
Rosa solglasögon
Örhängen
Rosa mössa
Kofta
Jeans leggings
Sammets leggings
Reebok skor( Boxnings sko variant, kan ta bild sen )
Rosa top där det står I <3 music
Brun skinnjacka från Mango


Så ja jag fick problem vid gaten när väskan skulle ner i den där grejjen som visar om väskan är i rätt storlek så fick packa om en snabbis sen var det coolers. :P Haha hoppsan.

Här är stora torget på kvällen och det är så fint där!



Var ledig helgen då vi kom hem så jag och Dennis var hos en jobbarkompis på lördagen och partajade lite. Söndagen var lugn eftersom vi var lite bakis då. Och hade vart borta ett tag så såklart hade jag saknat Dennis så massa mys i soffan blev det.
Tillbaka på arbetet på måndagen för att göra veckoarbetet och körde skift idag. Vi fick ett SOR besök av Franklyn och det gick helt okej. Hade missat att det var fisk i skolan så vi hade jätte mycket att göra så skulle behövt en till person på golvet. Men men vi gjorde vårt bästa !!


RSS 2.0